U trendu

DS: Promeniti zakonik tako da krivično delo kradja beba ne zastareva

Demokratska stranka (DS) je saopštila danas da „kradja beba ne zastareva“ i da godinama pruža bezuslovnu podršku nastojanju roditelja nestalih beba da se istina utvrdi, bez obzira na protok vremena.

Kako se navodi u saopštenju, vest o telima trinaest beba koja su se nalazila u hladnjači bolnice u Kraljevu, uzburkala je javnost, izazvala ogorčenje.

Predsednica Foruma Žena DS i odbornica u Gradskom parlamentu Kraljeva, Zorica Stamenković, rekla je da se javnost vrlo uznemirila poslednjim dešavanjima u bolnici kao i da je to dokaz nesposobnosti lokalne vlasti.

„Roditelji nestalih beba koji nisu dobili pravdu se sa pravom pitaju o čemu se radi, zahtevamo i kao građani epilog cele priče koja prema posledicama  nadrasta svaki politički okvir, ali se u ime i zbog politike minimizira i marginalizuje, rekla je Stamenković, u Kraljevu.

Potpredsednica DS Aleksandra Jerkov je rekla da redovno u skupštini Srbije apeluje da se usvoji izmena krivičnog zakonika tako da krivično delo kradja beba ne zastareva.

„Molila sam kolege u najvišem zakonodavnom telu da ja odustanem od predlaganja ako je problem što opozicija predlaže, da se ne javljamo za reč kada bude diskusija, samo da se usvoji, ali ništa nije pomoglo“, rekla je Jerkov.

Potpredsednica DS Dragana Rakić je rekla da lokalna vlast u Kraljevu nije jedina koja je nesposobna, da je takvo stanje u celoj državi.

„Gradjani su željni istine i pravde, zato su na ulicama, jedine fabrike koje rade su fabrike laži obmana“, rekla je Rakić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.