DS S iz Požege: Razmotriti odluku o raskidu koalicija sa SNS

POŽEGA – Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Požegi pozvao je Predsedništvo te stranke da, na narednoj sednici, još jednom razmotri odluku o raskidanju koalicija na nivou lokalne samouprave sa koalicionim partnerima okupljenim oko SNS.

DS S u Požegi, podsećajući da je u koaliciji sa SNS ostvarena pobeda na izborima 2016. i da i posle dve godine „funkcionišemo nepromenjeno – jedinstveno, korektno i harmonično“, navodi da su usaglašeni stavovi lokalnih koalicionih partnera o suštinskim pitanjima vezanim za zaštitu srpskog nacionalnog interesa, esencijalnih vrednosti od interesa za Srbiju i SPC, doprineli da ta opština preko Kancelarije za KiM i neposredno kao donator nesebično pomogne stradalnoj braći na KiM.

Posebno valorizujući nedavni razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa partijarhom Irinejom, kaže se u saopštenju, „insistiramo da predsedništvo DS S, na narednoj sednici, još jednom razmotri odluku o raskidanju koalicija na nivou lokalne samouprave sa koalicionim partnerima okupljenim oko SNS, posebno naglašavajući činenjicu da dnevnopolitička, prozaična i kvazigrađanska politika nikada nije bila ugaoni kamen postojanja i delovanja Demokratske stranke Srbije“.

U saopštenju se naglašava da će u periodu pred nama Opštinski odbor DS S u Požegi „ostati jedan od nosilaca aktuelne politike na nivou lokalne samouprave i učestvovati u vršenju vlasti na dobrobit svih građana opštine Požega“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike