U trendu

DS S napušta koalicije sa SNS, ne isključuje ulazak u SZS

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DS S) odlučila je na sednici predsedništva da raskine koalicije na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom strankom (SNS), jer, kako je rekao predsednik te stranke Miloš Jovanović, ne žele da daju legitimitet kosovskoj politici, a ne isključuje eventualni ulazak u Savez za Srbiju.

Jovanović je na konferenciji za novinare u sedištu DS S kazao da je ta stranka pravila razliku između vlasti na lokalu i republičkom nivou, ali okolnosti danas, kako kaže, “nisu normalne”.

Kako je rekao, koliko god da lokalna politika nema veze sa nacionalnom politikom, „mora imati veze sa nacionalnom izdajom“.

„Ona je na delu. Rešavanje pitanja Kosova je za SNS pitanje meseci i nista duže od toga, stvari su se ubrzale i mi ne želimo da budemo deo toga. Ne zelimo da toj politici damo i trunku legitimiteta”, rekao je Jovanović.

Na pitanje da li će zbog napuštanja koalicije u nekoj lokalnoj samoupravi biti “oborena vlast”, Jovanović je rekao da “nije razmišljao o tome, niti tačno zna, ali da je reč o odgovornoj odluci, te da je to pitanje za SNS”.

Jovanović je, odgovarajući na pitanje da li to znači da će sada DS S ući u Savezu za Srbiju, rekao da to zavisi od njihove procene i kako na najbolji način “zaustaviti ovo ludilo”.

“Ako je to Savez, biće Savez (za Srbiju). Ako je nešto drugo, biće nešto drugo..”, rekao je Jovanović.

Međutim, tvrdi da odluka o raskidu koalicija na lokalu sa SNS nema nikakve veze sa SZS i da je doneta mnogo ranije.

DS S je na lokalu u koaliciji sa SNS u 14 opština.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike