U trendu

DS: SNS je pokrovitelj jezika mržnje

Demokratska stranka (DS) optužila je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da je pokrovitelj jezika mržnje i da iza reči i dela njenih predstavnika ostaje javni prostor pun netolerancije i navela da je nedopustivo da se tako važna pitanja kao što su prava žena aktuelizuju pomoću političkog i medijskog diskursa.

DS je u saopštenju ocenila da je u opasnoj i podmukloj proizvodnji stereotipa posebno opasan onaj o navodenoj borbi za zaštitu žena od nasilnika o kojoj govore, kako se navodi, „rodonačenici svekolikog nasilja u Srbiji, juče radikali, danas naprednjaci“.

„Da li je novinarski izveštaj bio kardinalno loš zato što ga je sačinila žena ili zato što se temeljio na neistinama? Da li je prisustvo državne sekretarke u lokalnoj policijskoj stanici za osudu zato što se iza trenerke nazirala žena ili zato što je to kao čin pogrešno, nesvojstveno modernim, uredjenim, demokratskim državama? Ova dva primera u mnoštvu koju nam proizvodi SNS mašinerija izdvajaju se po svojoj potpunoj neodgovornosti prema istini, njihova imaginarna odbrana žena ne referira na stvarnost, samo provocira sukobe“, navela je DS.

Ta stranka je dodala da prava žena nisu za pokaznu vežbu policajaca ni za retoričko nadmetanje.

„Na ostvarivanje prava više utiču društveni problemi za koje je odgovorna aktuelna vlast. Siromaštvo, nazaposlenost, korupcija, nejednakost i primitivizam od upućene kritike na način vršenja odredjenog profesionalnog zaduženja. Ako se neko bez znanja i zvanja nadje u ulozi onda se govori o posledicama i odgovornosti, a ne o polu“, dodala je DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar