U trendu

DS: SNS pokazao da državne institucije koristi za progon političkih protivnika

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) ukidanjem pravosnažne presude Darku Šariću i hapšenjem nekadašnjeg političara Zorana Čička još jednom pokazala da državne institucije isključivo koristi za odbranu „sopstvene vlasti i progon njenih političkih protivnika“.

„Nema nikakve dileme da su i odluka Vrhovnog kasacionog suda o ukidanju presude Šariću i odluka policije da uhapsi Čička donete po diktatu vrha izvršne vlasti i da su dve važne institucije pravne države po ko zna koji put zloupotrebljene“, ocenila je DS.

DS smatra da bi u demokratskoj državi uveliko bio rešen slučaj prisluškivanja predsednika.

„Vlada bi ‘pala’ istog trenutka kada se otkrije da je bilo koji deo sistema zloupotrebljen u političke svrhe, a kamoli da ministar odbrane učestvuje u prisluškivanju šefa države, pa čak i u navodnim pripremama za ubistvo predsednika“, navela je portparolka DS Alisa Kockar.

Na sajtu Vrhovnog kasacionog suda Srbije juče je objavljeno da je ukinuta pravosnažna presuda Darku Šariću i njegovoj grupi za šverc skoro šest tona kokaina i da je taj sud vratio slučaj Apelacionom sudu da ponovo odluči o osudjujućoj prvostepenoj presudi Specijalnog suda.

Jedan od osnivača Jugoslovenske Levice Zoran Čičak, bio je pozvan da da izjavu u svojstvu gradjanina, nakon tvita objavljenog posle nedavnih izbora za mesne zajednice u Novom Sadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.