DS: SNS pokušala da spreči skup opozicije u Šapcu

BEOGRAD – DS tvrdi danas u saopštenju da je SNS sinoć u Šapcu pokušala da spreči skup političkih partija i organizacija koje razgovaraju o formiranju Saveza za Srbiju.

Demokrate navode da su „sledbenici“ Aleksandra Vučića vređali, provocirali i pokušavali da zastraše učesnike tribine u Šabačkom pozorištu i građane, a da „samo zahvaljujući prisebnosti opozicionih prvaka i građana nije došlo do većih sukoba“.

Kako kažu, navodni napad pristalica opozicije na jednu ženu je „inscenirala režimska propagandna mašinerija“.

Dodaju da su se DS u Šapcu tokom prepodneva javljali građani koji su „navodno povređenu ženu opisali kao aktivistkinju SNS iz Vladimiraca“.

„Navodna žrtva nasilja nije slučajna prolaznica koja se zatekla na licu mesta, već pristalica režima iz Vladimiraca koja je pred Šabačko pozorište došla po nalogu svoje stranke i sa jasno određenim zadatkom“, tvrde u DS.

Uoči skupa opozicije u Šapcu, došlo je do manjeg incidenta u kojem je žena, koja se predstavila kao Aleksandra Krstić iz Vladimiraca, zadobila lakše povrede, posle udarca koji je, kako je rekla novinarima, zadobila od nepoznatog muškarca.

„Stajala sam ispred. Boško (Obradović) je naišao sa njegovim ljudima. Znam da je taj dečko imao krem majicu i udario me je pesnicom. Pao mi je telefon od udarca“, rekla je Krstić novinarima.

Ispred šabačkog pozorišta okupile su se pristalice, ali i protivnici održavanja skupa opozicije koji su uzvikivali „Lopovi, lopovi“.

Situacija među njima je bila napeta i više puta je dolazilo do koškanja.

(Tanjug)

Napišite komentar