DS: Šta tačno slavi Srpska napredna stranka

Foto: Beta

Opoziciona Demokratska stranka zatražila je danas od vladajuće Srpske napredne stranke da građanima saopšti šta je danas, obeležavajući sedam godina od osnivanja SNS, tačno slavila, s obzirom da je zemlja suočena sa smanjivanjem plata i penzija i niskim nivoom investicija.

„Da li je slavila smanjenje plata i penzija, najmanji privredni rast u regionu, povećanje poreza. Da li je slavila to što se od marta 2012. nismo pomakli u evropskim integracijama“, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

Ta stranka postavlja i pitanje da li je SNS slavila najniži nivo investicija u poslednjih 15 godina, to što nijedni izbori u prethodne tri godine nisu prošli bez prebijanja kandidata koji nisu iz SNS-a ili to što se zakoni u Srbiji menjaju tako da pogoduju njenim poslovnim partnerima.

Demokrate pitaju i da li je SNS slavila „to što je tajkunima poklonila zemljište koje su stekli u sumnjivim privatizacijama, da li je slavila to što se javni dug Srbije od kako je SNS došla na vlast povećao za 10 milijardi evra, to što se u svim izveštajima govori o nikad goroj situaciji u medijima, ili to što njenu vladu hvale samo bankari dok narod sve teže živi“.

DS postavlja i pitanje da li su naprednjaci slavili to što već tri godine ubeđuje građane „kako im ide odlično, a oni sami vide da im je plata smanjena a život sve skuplji“, ili to što se zbog takozvanih investicija, „od kojih profitiraju njihovi prijatelji, Srbija zadužuje“, ili to što je Srbija jedina zemlja u Evropi koja je smanjila plate prosvetarima.

„Bez obzira na salvu uvreda koja će umesto odgovora doći na račun Demokratske stranke, jedno je jasno – samo vrh Srpske napredne stranke u celoj Srbiji ima razloga da slavi bilo šta“, ističu iz DS-a.

Srpska napredna stranka danas je u Centru „Sava“ u Beogradu obeležila sedam godina od osnivanja stranke.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar