DS u kampanji Od vrata do vrata

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas u Kraljevu da će ta stranka “zbog medijske cenzure” početi kampanju “Od vrata do vrata” koja će se sprovoditi širom Srbije.

“Danas započinjemo akciju ‘Od vrata do vrata’ koja će se odvijati na teritoriji cele Srbije jer vlada medijska cenzura, zbog čega je neophodno da razgovaramo sa svim našim gradjanima, kako bi do njih došla istina o tome kakva je situacija u Srbiji i šta DS nudi da se ta situacija popravi”, rekao je Pajtić novinarima.

On je kazao da je medijska cenzura najjača na nacionalnim medijima.

“Medijska cenzura je najjača na nacionalnim medijima, nešto je bolja na lokalnim, zbog čega smo i krenuli da kroz akciju ‘Od vrata do vrata’ neposredno sa gradjanima i razgovore sa lokalnim medijima vodimo neposredno, objašnjavajući gradjanima koje su ideje DS-a”, rekao je Bojan Pajtić.

On je naveo da Telekom i poljoprivredno zemljište ne bi smelo da se prodaje, jer se radi o nacionalnim resursima.

“Ako gospodin Vučić tvrdi da ova vlada ima toliko mnogo novca u budžetu, onda je poslednja stvar da se prodaju Telekom i poljoprivredno zemljište. To se ne sme raditi jer su to nacionalni resursi, to se čini jedino kada gori kuća, a slušamo da je Srbija na dobrom putu”, kazao je predsednik DS.

Povodom eventualne saradnje sa Borisom Tadićem i SDS, Pajtić je naveo da je DS-u sada aktuelna vlast u fokusu.

“Nama je vlast u fokusu, odnosno vladajuća stranka i mi se nećemo baviti onim stankama koje nisu na vlasti, samo možemo izraziti žaljenje što Boris Tadić tokom svakog svog nastupa suštinski napada Demokratsku stranku, što samo za sebe govori i zbog čega izražavamo žaljenje”, rekao je predsednik DS Bojan Pajtić u Kraljevu.Pajtić je, povodom hapšenja osumnjičenih za zloupotrebe tokom sanacije posledica zemljotresa 2013. godine, rekao da se pokazalo da nije bilo zloupotreba u tom slučaju.

“Ja osudjujem svaki politički progon, nezavisno da li se on odnosi na ljude koji pripadaju ili su pripadali Demokratskoj stranci, ili nekim drugim strankama. Pokazalo se da ne samo da nije bilo zloupotreba u tom slučaju, već ima informacija da je država ostala dužna izvodjačima”, rekao je Pajtić.

Na novinarsku konstataciju da je u toku treće veštačenje u ovom slučaju, Pajtić je kazao da to govori kako se u Srbiji ne sudi na osnovu krivične odgovornosti.

“To govori da se u ovoj zemlji ne sudi na osnovu toga da li postoji krivično delo ili krivična odgovornost, nego da li postoji politička volja da osude nekoga. To jeste jedan pokazatelj da je naša stranka u pravu kada tražimo otvaranje poglavlja 23 i 24 jer ne postoje unutrašnje snage da se izborimo sa političkim pritiscima”, kazao je Pajtić.

(Beta)

Jedan komentar

  • ps

    Da li je moguće da Pajtić još pljačka i otima od napaćenog naroda POKRAJNE VOJVODINE, PA DOKLE, BRE. Tuzilaštvo, da li vi radite svoj posao?

Ostavite komentar