U trendu

DS u nedelju usvaja izborni program

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) biće održana u nedelju, 29. novembra i na njoj bi trebalo da bude usvojen izborni program DS-a.

Na dnevnom redu sednice je i izveštaj o radu stranke između dve sednice Glavnog odbora, kao i izveštaj o radu Izvršnog odbora DS-a.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov rekla je pre nekoliko dana agenciji Beta da je u izradi predizbornog programa učestvovalo skoro 200 ljudi, kao i da su u njega uključeni i delovi predloga koje su davali članovi stranke, poput predloga Borislava Stefanovića, ali da se o tim predlozima neće raspravljati pojedinačno, jer to nije u skladu ni sa statutom stranke ni procedurom.

„Platforma predizbornog programa koja će biti predložena je sublimacija velikog rada, velikog broja ljudi. To je dokument u čijoj izradi su učestvovali i vlada u senci i centar resornih odbora i dokumenti koji su stvoreni kroz debatu za otvoreno društvo, a koji su realizovani u saradnji sa Fondacijom ‘Fridrih Ebart’ i predlozi članova DS, poput predloga Borislava Stefanović, Baneta Kuzmanovića, Zorana Lutovca i Vladimira Todorića“, rekla je Aleksandra Jerkov.

Na pitanje šta će biti sa predlogom Borislava Stefanovića, ona je rekla da ne postoji mogućnost da na sednici Glavnog odbora budu razmatrani pojedinačni predlozi i da je dosta toga što je predložio našlo svoje mesto u predizbornoj platformi.

Stefanović je agenciji Beta rekao da neće doći na sednicu Glavnog odbora DS-a i da će se koraci koje će preduzeti videti narednih dana.

On je rekao da je potpuno jasno da na sednici Glavnog odbora neće biti usvojen njegov predlog programa koji predvidja promenu politike i ideološki, vrednosni i politički zaokret i da je jasno da sednica Glavnog odbora služi da se usvoji onaj program koji je prethodno dogovoren u najužem krugu oko lidera demokrata Bojana Pajtića i na predsedništvu stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar