U trendu

DS: Vlada o svojih 100 dana, a u zemlji strah i siromaštvo

Demokratska stranka ocenila je danas da se ne može govoriti o 100 dana rada Vlade Srbije, jer je Srpska napredna stranka četiri godine sa istim koalicionim partnerima na vlasti, navodeći da je za to vreme u zemlji stvorena „atmosfera straha“ i da su gradjani osiromašili.

„U poslednje četiri godine, po četvrti put isti članovi Vlade obeležavaju prvih 100 dana Vlade bez ikakvog dodira sa realnim životom, i bez razumevanja i sagledavanja činjenica koje svi gradjani osećaju, a koje su poražavajuće i za državu i društvo. Nažalost, i današnjom slavodobitničkom konferencijom za medije, premijer je samo pokazao da mu gradjani Srbije nisu na prvom mestu već da su samo statističke brojke“, naveo je DS.

„Poražavajuća statistika Vučićevih 100, ali i 1.500 dana vladavine kaže da živimo u zemlji sa skoro 800 hiljada nezaposlenih, a sa 600.000 zaposlenih koji primaju minimalac, u zemlji sa najvećim rizikom od siromaštva, u zemlji u kojoj pripadnici Vojske Srbije planiraju proteste, a penzionerima se daje jednokratna pomoć“, navela je DS.

DS ukazuje da, dok premijer govori da zemlji „dobro ide“, zato što je smanjen deficiti, „činjenice govore da su cenu tog smanjenja platili upravo gradjani kroz smanjenje plata i penzija, kroz povećanje svih poreza i kroz plaćanje akcize na struju“.

„Živimo u zemlji u kojoj raste stopa kriminala, u kojoj ima preko milion siromašnih, koja je poslednja na listi 34 evropske zemlje po kvalitetu zdravstvene zaštite, u kojoj se deca leče SMS porukama“, piše u saopštenju.

Ta stranka je dodala da u Srbiji „cela porodica živi od babine smanjene penzije i u kojoj mladi ne vide sebe i budućnost svoje porodice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar