U trendu

DS: Vlada Srbije krije da se siromaštvo povećalo pod vlašću SNS

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da se siromaštvo u zemlji povećalo u vreme vlasti Srpske napredne stranke (SNS) i da se to može videti čak i iz podataka koje Vlada Srbije koristi da bi negirala navode demokrata na tu temu. 

„Broj apsolutno siromašnih gradjana u vladavini aktuelnog režima nažalost konstantno se ‘drži’ na visokom nivou od preko sedam odsto, znatno većem nego u periodu od 2008. do 2012. godine, kada je ta brojka bila nešto više od šest odsto. Stopa siromaštva u Srbiji veća je čak i od one u doba velike svetske ekonomske krize koja se prelila na srpsku ekonomiju“, navela je DS.

Ta stranka je dodala da Vlada Srbije manipuliše podacima sa sajta Tima za smanjenje siromaštva i navodi da je ta stopa danas niža nego 2007. godine kada je iznosila 8,3 odsto.

„Pritom, vlada prećutkuje podatke iz perioda 2008. do 2012. godine kada je stopa siromaštva smanjena na nešto više od šest odsto. Tako SNS vlast umesto da radi na smanjenju siromaštva, jer je s takvim obećanjima i došla na vlast, siromaštvo povećava, manipuliše podacima i tu neslavnu stopu svih ovih godina drži iznad sedam odsto“, dodaje se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar