DS: Vučić da vrati mandat jer nema snage za rešavanje problema

Foto: Beta

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da vrati mandat zbog toga što je u više navrata priznao da nema snage da se izbori sa nekim značajnim problemima u društvu.

„Premijer ‘nema snage’ da utvrdi ko su naručioci, a ko izvršioci rušenja u Savamali, ‘nema snage’ za obračun sa huliganima,  ‘nema snage’ da pročita izveštaje Zaštitnika gradjana i novinarskih udruženja, ‘nema snage’ da zaustavi progon i blaćenje neistomišljenika. ‘Nema snage’ da zaustavi smene na RTV, ukidanja emisija, ‘nema snage’ da prekine atmosferu straha koju svakodnevno kreira“, navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je dodala da Vučić, medjutim, ima snage da smanji plate i penzije, da uzme‚poljoprivrednicima zemlju, „da krade na izborima, menja volju gradjana iskazanu na lokalnim izborima i da omogućava kumu i uskom krugu ljudi da se bogate na račun gradjana“.

„Pozivamo Vučića da smogne snage i vrati mandat za sastav Vlade predsedniku Srbije kako ne bi još četiri godine govorio kako nema snage da uradi bilo šta što je u interesu gradjana“, navodi DS.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar