U trendu

DS: Za atmosferu linča i progon neistomišljenika najodgovornija SNS

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je stvaranje atmosfere linča i progon svakoga ko misli i govori drugačije postalo „normalna pojava u Srbiji“ za koju je, kako se navodi, „najodgovornija Srpska napredna stranka“.

U saopštenju, DS je istakla da je odgovornost na nadležnim organima i institucijama koje moraju preduzeti sve mere kako bi se sprečilo podsticanje mržnje i nasilja, izazivanje straha i stvaranje neprijateljskog i uvredljivog okruženja za bilo koga u društvu.

DS je povodom uvreda i pretnji upućenih nevladnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava i borbom za demokratizaciju Srbije ocenila da se pretnje se svakim danom umnožavaju i da su pored novinarki i novinara „na red došle“ i organizacije civilnog društva.

„Ova vlast ne može da se pomiri sa tim da načinom na koji vlada kreira atmosferu straha, mržnje, agresije, nasilja i da i pored svih njihovih napora pritisaka i ucena i dalje ima nas koji mislimo drugačije i na sve načine pokušavaćemo da vratimo demokratski poredak u Srbiju“, stoji u saopštenju.

Preteće pismo u kojem se navodi da je „namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim“, upućeno je ranije na adrese Jukoma, Inicijative mladih za ljudska prava, Gradjanskih incijativa, Helsinškog odbora za ljudska prava i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar