najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

DS želi da građanima vrati dostojanstvo

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić kazao je danas da će se u predizbornom programu stranka oslanjati na svoje temelje – demokratizaciju, modernizaciju i evropeizaciju društva, ali i da će pokušati da građanima kroz podizanje standarda i vraćanje plata i penzija vrati dostojanstvo.

„Želimo da vratimo standard, da vratimo penzije, jer je oduzimanje stečenih prava neprihvatljivo, nemoralno i protivustavno. Nada najbolje predstavlja novi program DS“, kazao je Pajtić na konferenciji „Otvoreno društvo“, na kome je govorio o predizbornom programu stranke.

On je kazao da se DS protivi prodaji poljoprivrednog zemljišta, da se zalaže za smanjenje poreza na osnovne namirnice i lekove i da se zalaže za bolji položaj kulture i obrazovanja, koje bi trebalo da bude usklađeno sa tržištem rada. 

Pajtić je dodao da se DS zalaže za vraćanje dostojanstva svim građanima, a posebno srednjoj klasi, koja je ekonomski devastirana, ali kulturološki još uvek postoji.

On je najavio da će posle sutrašnjeg Glavnog odbora, kada bude usvojen program stranke, DS početi razgovore sa građanima, kako bi se taj program dalje revidirao i prilagodio realnim potrebama društva.

Šefica poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Nataša Vučković kazala je danas da se DS razvija na programima razvoje, a ne na štednji. Ona je kazala da DS želi da politici vrati dostojanstvo i da otvori mogućnost građanima da učestvuju donošenju odluka.

Predsednik političkog saveta DS Dragoljub Mićunović kazao je da se ta stranka oslanja na evropske principe, koji su usvojeni u vreme Francuske revolucije – slobodu, bratstvo i jednakost, ali da sloboda i jednakost moraju da idu ruku pod ruku.

„Šta radniku koji je otpušten posle 30 godina rada, izbačen na ulicu, bez novca, znači sloboda? On neće držati govore, niti pisati tekstove koji će biti zabranjeni“, kazao je Mićunović i dodao da ljudi moraju da budu mnogo solidarniji i da DS ne može da se oslanja samo na ekonomski rast, već i na socijalno stanje društva.

On je kazao da je potreban dogovor oko toga šta je uspeh i da li je uspeh „za jedan posto smanjeni deficit budžeta, dok su sa druge strane zbog nasilja u porodici u prošloj godini ubijene 34 žene“.

(Beta)

1 komentar
  1. zdravko

    Samo vi nemojte da pomažete ovoj drzavi!!! Sve ste prodali i raskućili i sad bi ovo malo što je ostalo da upropastite! E cvrc!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike