U trendu

DSS pitala Vučića da li sporazum podrazumeva da Srbija ne ometa ulazak Kosova u UN

Demokratska stranka Srbije (DSS) tražila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić da kaže da li prema njegovom mišljenju bilo kakvo „bolno“ kompromisno rešenje sa Prištinom može da sadrži obavezu Srbije da prihvati i ne ometa prijem Kosova u Ujedinjene nacije i promenu granica Srbije.

„Uvereni smo da je odgovor potvrdan. Razuverite nas lako – jasnom izjavom“, naveo je DSS.

Ta stranka pozvala je Vučića da objasni da li je, kada je rekao da se Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija govori o Jugoslaviji a ne o Srbiji, mislio da se rezolucija ne odnosi na Srbiju i da Srbija nije pravna naslednica Savezne Republike Jugoslavije.

DSS je pitala Vučića da objasni, kada je rekao da „Srbija na Kosovu nema ništa“ ali da i treba da „izvuče najviše što može, a izgubi najmanje što mora“, kako može da se od „ničega“ izgubi „najmanje što mora“ i šta bi to moglo biti.

Ta stranka pitala je Vučića da li je, kada je rekao da je zahvaljući njemu sačuvan mir u regionu, hteo da kaže da bi bez njega bilo rata i da ako je to mislio kaže sa kime bi bilo rata i da li tvrdi da će rata biti kada on ode sa funkcije predsednika.

„Izjavili ste da naše službe imaju podatke da ‘neki političari saradjuju sa stranim službama’. Koji političari? Zašto su na slobodi“, pitao je DSS.

Ta stranka je pitala Vučića i šta je vlast uradila u protekla dva meseca povodom 23 napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji, „osim što je (direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju) Marko Djurić izdavao saopštenja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.