U trendu

DSS pozvao gradjane na oprez pri susretu sa aktivistima SNS

Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je danas gradjane na oprez pri susretu s aktivistima Srpske napredne stranke (SNS), koji ih „uznemiravaju dolazeći na vrata, sakupljajući informacije koje se kasnije brutalno, na njihovu štetu zloupotrebljavaju“.

Ta stranka je u saopštenju upozorila da se podaci o gradjanima, koje aktivisti na taj način pribavljaju koriste za formiranje baze podataka o članstvu, simpatizerima drugih stranka i političkim opredeljenjima pojedinaca i njihovih porodica.

„Oni se kasnije upotrebljavaju prilikom donošenja odluka o zapošljavanju u javnom sektoru: javnim preduzećima, lokalnoj samoupravi i institucijama obrazovanja, zadravstva, kulture“, naveo je DSS.

DSS navodi da su aktivisti SNS dužni da pri podnošenju izveštaja sa terena u stranci navedu saznanja o političkim stavovima svakog od anketiranih gradjana do kojih su došli tokom tzv. kampanje od vrata do vrata.

Ta stranka je istakla da su aktivisti SNS posebno dužni da upišu gradjane koji su pokazali jasno ispoljen neprijateljski odnos prema SNS.

„Podsećamo gradjane da su politička uverenja privatna stvar svakog pojedinca u koja niko mema pravo da zadire. Oni nisu dužni da bilo kome daju informacije o svojoj stranačkoj pripadnosti, političkim uvrenjima, odluci da li će i kako glasati i druge slične informacije“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.