U trendu

DSS: Predstavnik DSS u proširenom sastavu RIK glasao mimo odluke stranke

Predstavnik Demokratske stranke Srbije (DSS) u proširenom sastavu Republičke izborne komisije (RIK) glasao je mimo odluke stranačkih organa i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je danas v.d. predsednika DSS Miloš Jovanović.

U saopštenju se navodi da je DSS od početka smatrala da ne postoji osnov za glasanje protiv proglašenja konačnih rezultata predsedničkih izbora u RIK-u, ali da je s obzirom na atmosferu u kojoj je preovladala politička ostrašćenost i politizacija ovog pravnog pitanja Predsedništvo DSS donelo odluku da predstavnici stranke ne učestvuju u radu RIK time što će se uzdržati od glasanja.

„Predstavnik DSS u stalnom sastavu RIK postupio je saglasno stavu Predsedništva dok je član iz proširenog sastava RIK sebi dozvolio da, nakon što je uvideo da postoji većina za donošenje odluke, glasa po sopstvenoj savesti i mimo odluke stranačkih organa. Iako time nije promenio ishod glasanja niti je, s pravnog aspekta, doneo pogrešnu odluku, on je grubo prekršio stranačku disciplinu zbog čega će biti sankcionisan“, naveo je Jovanović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike