U trendu

DSS: Šreder prijatelj Vučića, ali ne i Srbije

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da učešće bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera na mitingu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića na dan obeležavanja 18 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije predstavlja „beskrupulozno izrugivanje žrtvama“ i „ponižavanje i gaženje dostojanstva države i naroda“.

Napadi NATO-a počeli su 24. marta 1999. godine, trajali su 11 nedelja i u njima je, prema procenama različitih izvora, poginulo od 1.200 do 2.500 ljudi.

DSS je naveo da je „krajnje nerazumno dovesti sudiju i dželata u kuću nevino osudjenog na dan obeležavanja njegovog smaknuća“.

Ta stranka je navela da Šreder iako je prijatelj Vučića, nije i ne može biti prijatelj Srbije i srpskog naroda.

„Kao nekadašnji kancelar Nemačke bio je prvi posle Adolfa Hitlera koji je poslao vojsku van Nemačke, na SR Jugoslaviju, na Srbiju. Nije i ne može da bude prijatelj Srbije jer je to pravdao rečima da ‘Nemačka ne može da ćuti na genocid koji se vrši nad Albancima, koji su žrtve ubijanja, proterivanja i silovanja’, zato što je lagao, satanizovao i bombama ubijao srpski narod, proterao ga sa Kosova i Metohije, da bi instalirao NATO bazu, otcepio Kosovo od Srbije i pomogao ostvarenje ideje tzv. Velike Albanije“, naveo je DSS.

Šreder je juče u Beogradu na predizbornom skupu podržao Vučića istakavši da je sprovodio reforme kojima je stvorio osnov za prijem Srbije u EU i za oporavak privrede.

Odao je priznanje Vučiću što je, kako je naveo, samouvereno zastupajući interese Srbije, uspostavio dobre odnose sa EU, SAD i Rusijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar