U trendu

DSS: Vlada da se ogradi od izjave ministra o ulasku Crne Gore u NATO

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas od Vlade Srbije da se ogradi od izjave ministra odbrane Zorana Djordjevića da Srbija poštuje odluku vlasti Crne Gore o ulasku u NATO, poštujući njihov izbor u interesu njihovog naroda.

„Ovom izjavom Djordjević obmanjuje gradjane Srbije, a vredja gradjane Crne Gore, svesno prećutkujući da je većina crnogorskih gradjana protiv pristupanja NATO paktu, zbog čega odnarodjeni režim Mila Djukanovića nije smeo da raspiše referendum na ovu temu“, navodi se u saopštenju DSS-a. 

Ta stranka je zapitala kako odluka koja je protiv volje bilo kog naroda može biti u interesu tog istog naroda.

„A koliko je ta odluka crnogorskih vlastodržaca dalekosežno štetna za Srbiju i srpski narod u Crnoj Gori, ministru izgleda nije razumljivo“, dodao je DSS. 

Ministar odbrane ranije je izjavio da Srbija poštuje odluku vlasti Crne Gore o ulasku u NATO, ali će se Beograd pridržavati politike vojne neutralnosti.

„Što se tiče naših odnosa sa Crnom Gorom, mi imamo dobre odnose, poštujemo njihov izbor u interesu njihovog naroda“, rekao je Djordjević.

DSS je ukazala i da je paradoksalno da ministar izjavljuje da će Srbija sprovoditi nezavisnu politiku i da će ostati vojno neutralna a da vladajuća većina u Skupštini odbija Predlog Zakona o vojnoj neutralnosti, čime bi neutralnost bila dodatno garantovana i podignuta na viši normativni nivo. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.