U trendu

DSS: Žičara u Beogradu je projekat za pljačku

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da bi izgradnja žiare – „gondole“ izmedju starog i novog dela Beograda, na kojoj insistira gradska vlast, narušila izgled Kalemegdana i bila još jedna prilika da se ukrade novac poreskih obveznika. 

DSS u saopštenju piše da bi izgradnja „gondole“ izmedju Kalemegdana i Ušća, narušila istorijsko nasledje Kalemegdana jer bi bili postavljeni visoki metalni stubovi i žičara s nizom od 30-ak plastičnih kabina. 

„Gondola je još jedna prilika da se ukrade novac poreskih obveznika. SNS je za gondolu namenio 15 miliona evra iz republičkog i gradskog budžeta. Poredjenja radi, za gondolu na Zlatiboru koja je dužine devet kilometara (devet puta duža) i ima 55 kabina, izdvojeno je 13 miliona evra. Kalemegdanska gondola ne bi smela da košta više od dva miliona evra. DSS pita kome ide razlika od 13 miliona evra?“, piše u saopštenju.

Ta stranka je predložila da se u Beogradu stane na put „novobogataškom ukusu“ i da se umesto „gondole“ izmedju Ušča i Kalemegdana, izgradi ranije predlagani pešačko-biciklistički most koji bi se uklopio u ambijent.

„Tako bi se uspostavio svojevrsni ‘Beogradski koridor kulture’, imajući u vidu muzeje sa obe strane reke, kao i ideju DSS da se na Ušću napravi zgrada Beogradske opere“, dodala je ta stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.