U trendu

Dveri: Dragana Milićević ostala bez posla, a Srbija ćuti

Dragana Milićević iz Pećinaca ostala je bez posla, koji je vredno i predano radila, samo zato jer se drznula da kaže istinu. Samo zato, jer je na svoje oronulo poljoprivredno gazdinstvo primila predsedničkog kandidata g-dina Boška Obradovića, ocenila je u pisanoj izjavi Marija Janjušević, poslanica Srpskog pokreta „Dveri“.

„Ostala je bez posla, jer vlastodršcima, oholim i bahatim, važnije je da umrtve svaki osećaj slobode u čoveku, makar to bila žena, majka troje dece, nego da dozvole da iko ima svoje mišljenje, nenametnuto  i slobodarsko. Još nisu uveli svi oni osmomartovski buketi, još nije precvetalo ono cveće u saksijama, koje su širom sveta dobijale naše majke, bake, sestre, ujne, strine, tetke, još traje taj „mesec žena“, a istina o pravom odnosu prema ženama u Srbiji je izbila na videlo. Ne može se sakriti, ima je na svakom koraku i preti da nam oduzme pravo na sopstveni integritet“ navela je Janjušević.

Poslanica Dveri ističe da „integritet podrazumeva da je žena slobodna da odabere ne samo s kim će porodicu zasnovati, gde će živeti, kojim se zanimanjem baviti, već i sa kim se družiti i za koga glasati“.

Janjušević navodi da „žena nije rob i sluga“.
„Ona je stub kuće, porodice i svetinja jednog zdravog društva. Ako je to razlog surovog ponašanja prema ženama, onda vas moramo razočarati, u ime svih nas koje želimo da se i u Srbiji živi životom dostojnim čoveka, jednostavno ćemo ponoviti poruku koju čestiti ljudi ponavljaju ovih dana : ‘Sestro, nisi sama!'“. Moraćete mnogo više otkaza i niskih udaraca da zadate, kako bi ste sproveli svoj surovi naum“,navela je ona.

Janjušević je navela da joj je žao što mediji „ne samo da ćute o ovom nemilom događaju, već se stavljaju u službu režima i onih koji su se ostrvili na majku troje dece, koja neguje stotinak starih i bolesnih lica“.

„Mediji ćutanjem prikrivaju veliko zlodelo, ali na drugoj strani su hrabre, a istovremeno tihe i skromne žene, koje nisu same, koje svedoče istinu i strpljivo grade bolje društvo za svoju decu, ne obazirući se na ruglo oko sebe. Srpski pokret Dveri, na čelu sa svojim predsedničkim kandidatom Boškom Obradovićem, će se izboriti za ono što aktuelni režim guši, ono što je Bog samo čoveku dao, a to je sloboda! Nikada se nećemo  pomiriti sa robovlasničkim odnosom prema bilo kome, najmanje prema  majkama. Naša Dragana je postala simbol snage i protesta protiv nepravde i nenarodnog režima. Još više nas je zbližila u zajedničkoj borbi da napokon živimo životom dostojnim čoveka, u borbi da živimo kao ljudi!“ zaključuje Janjušević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar