U trendu

Dveri: Evropski parlament da obustavi pritisak na Srbiju po pitanju sankcija Rusiji i Kosova

Poslanici Dveri koji su boravili u Briselu zatražili su od Evropskog parlamenta da obustavi pritisak na Srbiju po pitanju evropskog plana za Kosovo i uvodjenje sankcija Rusiji, saopštio je danas taj pokret.

U saopštenjuu su naveli da su traži od Evropskog parlamenta „da povuče „francusko-nemački sporazum o Kosovu“.

Dodali su da su poslanice Dveri Tamara Milenković Kerković i Radmila Vasić sa još dvadesetak poslanika vlasti i opozicije boravile u poseti Evropskom parlamentu u Briselu.

U Briselu je bio i internacionalni sekretar Dveri Andrej Mitić koji je, kako je navedeno, nastavio razgovore sa poslanicima evropskih konzervativnih stranaka, iz grupe „Identitet i demokratija“.

Poslanici Dveri su tražili da evropski poslanici obustave pritisak na Srbiju u pogledu, kako su naveli, “ neustavnog NATO-EU sporazuma kojim se od Srbije traži priznanje lažne države Kosovo“

Tražili su, kako su naveli, i da obustave pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

Zahtevali su da, umesto na te dve teme, evro poslanici angažman usmere na pitanja vladavine prava u Srbiji, korupciju i kriminal, zatvorene medije i loše izborne uslove koji su, kako su ukazali posledica autoritarnog režima Aleksandra Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.