U trendu

Dveri: Gde su Vučićevi prijatelji kada se Srbiji otima imovina

Predsednik Pokreta „Dveri“ Boško Obradović upitao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića gde su sada njegovi zapadni prijatelji, „u koje se svojevremeno kleo“, u trenutku kada se Srbiji oduzima državna imovina na Kosovu i Metohiji.

„Evropska Unija je najobičniji ucenjivač koji nas neprestano stavlja pred nove i nove pritiske koje, ako prihvatimo, radimo direktno na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa. Sve što se sada od nas traži (Ivica) Dačić i Vučić već su prihvatili antiustavnim Briselskim sporazumom i sad samo traže način kako narodu da objasne da su se odrekli Kosova i Metohije zarad ulaska Srbije u EU“, ocenio je Obradović u pisanoj izjavi.

On je Vučića pitao gde su sada njegovi prijatelji sa zapada, koje je promovisao i u svoje savetnika, poput Tonija Blera, Franka Fratinija, Dominik Štros Kan i drugih, kada Skupština Kosova usvaja zakone kojima preuzima srpsku imovinu.

„Stvar je jasna: Srbiji treba oteti bogatstvo sa Kosova i Metohije da bi ga eksploatisale kompanije Vučićevih prijatelja sa zapada, poput osvedočenih ratnih zločinaca Medlin Olbrajt i Veslija Klarka. Ovde je pre svega u pitanju ogromno prirodno i privredno bogatstvo Srbije koje se nalazi na Kosovu. Kako narodu objasniti da se zarad pogubnog puta u EU moramo odreći više stotina milijardi dolara koje posedujemo na Kosovu u rudnim, vodnim i drugim bogatstvima?“, upitao je on.

Obradović je rekao da je ta politička predstava već odigrana kada je Aleksandar Vulin, kako kaže, „glumio podnošenje ostavke zbog pritisaka iz Brisela“.

„Sada je novi glumac Marko Djurić. Ideja ove predstave je – kao i prošli put – da dok zapravo predaju Kosovo i Metohiju glume kako brane interese Srbije na Kosovu i Metohiji kojih su se upravo odrekli. Posebno je smešno kada Marko Djurić traži da se ovo pitanje postavi u SB UN. Što ne reši ovo pitanje u EU, kada je Brisel neutralan i dobronameran posrednik u pregovorima?“, dodoa je Obradović.

On je dodao da se pregovori u EU uvek završe na štetu Srbije jer je Brisel na strani vlasti u Prištini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar