U trendu

Dveri očekuju da opozicija zajedno nastupi večeras na protestu u Beogradu

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da očekuje zajednički nastup celokupne opozicije protiv, kako je rekao, „pozorišne predstave i komedije“, na mitingu koji će večeras biti na beogradskom Trgu Republike.

„Nadam se da od večeras počinju ozbiljne opozicione aktivnosti u pravcu rušenja ove vlasti i ovo je za nas iz opozicije jedan radostan dan, jer je danas pala Vlada Srbije. Nadam se da je ovo korak ka tome da vidimo ledja ovom režimu“, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

O stupanjuna dužnost novog predsednika Srbije, on je rekao da je to vila „nova medijsko-pozorišna predstava, u režiji poznatog režisera Aleksandra Vučića koji je inspirisan Njegošem ovde izveo novi komad Lažni car Vučić Mali“.

Po njegovim rečima, danas su se mogle čuti „najrazličitije laži od novog predsednika Srbije, koji je čitavu svoju karijeru obeležio time što je pogazio sve zakletve koje je dao, i sva svoja predizborna obećanja“.

Dodao je da Vučić nije dao ostavku na mesto premijera Srbije, već da je s tog mesta pobegao na mesto predsednika da se zaštiti imunitetom u narednih pet godina.

Obradović je rekao da je to uvod u jednu vrstu diktature i karikature.

„Diktature jer već vidimo pokušaje da se potpuno ukine glas opozicije u Skupštini Srbije i vidimo slavljeničku titoističku atmosferu na ulicama. Ljudi partijski zaposleni u javnom sektoru, u svom radnom vremenu došli na miting SNS. To vam govori o bolesnom državnom sisitemu“, rekao je on.

Rekao je da su danas, po nalogu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, zabranjene konferencije za medije poslanicima opozicije u Domu Narodne Skupštine, čime je, kako je ocenio „po ko zna koji put izvršna vlast uzurpirala Skupštinu Srbije.

„Izuzev Čede, Čanka i Šešelja, koji su deo vlasti, a ne opozicije, svi ostali opozicionari napustili su salu kada je Vučić počeo da govori. Na RTS-u nijednog sekunda kamera nije pokazala transparente koje smo držali – ‘Prodao si Kosovo’, ‘Lažni car Vučić mali’, i nisu pokazale prazan deo sale u kojem sedi opozicija“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar