Dveri: Podržavamo zahteve studenata iz Novog Sada i Beograda

Pokret Dveri podržao je danas zahteve studenata univerziteta u Beogradu i Novom Sadu koji nekoliko dana protestuju u više gradova Srbije protiv, kako navode, diktature aktuelne vlasti. 

„Zahtevi koje su studenti tražili u potpunosti se slažu sa zahtevima koje su Dveri uputile nadležnim institucijama i u više navrata se obraćale čitavoj javnosti. To su ostavke članova RIK-a zbog nepoštovanja Ustavnog suda, razrešenje dužnosti predsednice skupštine Maje Gojković zbog blokade rada skupštine, smena članova REM-a zbog neadekvatnog reagovanja na prigovore o neravnomernoj zastupljenosti i diskriminaciji pojednih predsedničkih kandidata na medijima sa nacionalnom frekvencijom“, navodi se u saopštenju Dveri.

Taj pokret je naveo da podržava zahtev i da se, ukoliko se vlast ogluši o te zahteve, raspišu vanredni parlamentarni izbori, kao i zahtev da se obavi revizija biračkog spiska i uvede elektronsko glasanje.

„Da bi se održali vanredni parlamentarni izbori, tražimo da se prvo stvore zakonski uslovi za ravnopravno učešće na izborima svih izbornih lista: formiranje Nadzornog odbora Narodne skupštine, sredjivanje Jedinstvenog biračkog spiska, uvodjenja debata na Javnim medijskim servisama RTS-u i RTV-u, ali i na ostalim elektronskim medijima sa nacionanom frekvencijom koji su se opredelili za praćenje predizborne kampanje“, dodaje se.

Dveri su dodali da je bunt mladih ljudi velika šansa i nada za Srbiju da narod i država neće potonuti u potpuni mrak, diktaturu i samovolju jednog čoveka. 

(Beta)

1 komentar
  1. bane

    Dokle ce u ovoj zemlji svaka budala da bude kandidat za predsenika Srbije, a kada izgubi na izborima svi su krivi pobednik je lopov na izborima Pa pogledajte tu jadnu sliku Luka Maksimovic je ostavio iza sebe i ovog gospodina sto laje i Jeremica i Seselja i ostale samo su nazovi zastitnik gradjana Jankovic i \vucic ispred njega Neka pogledaju istini u lice pa onda neka laju po ulicama sami a ne da uvlace studente (kojih je najmanje medju onim tzy demonstrantima)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike