U trendu

Dveri: Poziv na dijalog priprema javnosti za priznanje Kosova

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu predstavlja pripremu javnosti za priznanje Kosova i izbacivanje pokrajine iz ustavne preambule. 

„Dačićeva i Vučićeva vlast već je priznala nezavisno Kosovo, napravila granicu sa Kosovom i Metohijom i ukinula srpske državne institucije potpisujući antiustavni Briselski sporazum. Sada je na red došlo javno medjunarodno priznanje nezavisnog Kosova od naših vlasti i prihvatanje da lažna država dobije stolicu u UN“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.On je dodao da su već u prvih nekoliko nedelja mandata novi predsednik i nova premijerka potvrdili da su dovedeni na vlast da bi završili prljave poslove za zapadne centre moći, pre svega Evropsku uniju, NATO i Medjunarodni monetarni fond. 

„Vučić sada pokušava da pripremi teren za to i da u sopstvenu izdaju Kosova uvuče i druge delove srpskog društva. Dveri će se tome snažno suprotstaviti jer se o predaji dela naše državne teritorije ne može voditi dijalog, a očito je da je dovršavanje procesa predaje Kosova i Metohije razlog zapadne podrške Vučiću da u Srbiji može da radi šta hoće: zatvara medije, krade na izborima i leži u kriminalu i korupciji“, naveo je Obradović.

Predsednik Dveri je rekao da nema problem da sve to kaže Vučiću i u lice ali da će odluku o tome da li će se odazvati njegovom pozivu doneti kada poziv dobije.

„Javno izrečen stav već imamo i svakako ćemo ga ponoviti, ali ne želimo da učestvujemo u Vučićevim pozorišnim i medijskim predstavama. Mada osećam odredjeno zadovoljstvo da mu u lice ponovim ono zbog čega sam dobio više opomena i kazni na sednici Skupštine Srbije: da je izdao Kosovo i da će pred budućim generacijama biti obeležen kao – da citiram akademika i predsednika Političkog saveta Dveri Kostu Čavoškog – veleizdajnik“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar