U trendu

Dveri: Skandalozno što je kod Vučića na prijemu bio Momčilo Perišić

Poslanik Dveri u Skupštini Srbije Srdjan Nogo izjavio je danas da je skandalozno to što je bivši načelnik Generalštaba Momčilo Perišić bio na prijemu koji je predsednik Aleksandar Vučić u ponedeljak priredio u Predsedništvu Srbije, povodom Dana Vojske.

„To je prava slika Srbije. Zašto i kako se Momčilo Perišić našao na prijemu?“, upitao je Nogo na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije i ocenio da je prisustvo Perišića uvreda ne samo za sve u Vojsci, već i za žrtve sukoba u Jugoslaviji 1990-ih godina.

Nogo je kazao da je Vučić učino „skandalozno delo i čin“ time što je na proslavu Dana Vojske Srbije „doveo“ Perišića, koji je „prodavao državne tajne“.

„To je najbolja slika ko vlada Srbijom: menjaju se akteri, politika ostaje ista“, kazao je Nogo.

Poslanik Dveri Zoran Radojičić pozvao je vlasti da „afera Perišić“ dobije sudski epilog, odnosno da odgovaraju oni koji su počinili akt špijunaže, a da se gradjanima pokaže video-materijal koji to dokazuje.

„Vidimo da se na takav prijem poziva neko ko je izdavao narod i državu. To je ogroman skandal i loša poruka, nešto što ponižava sve nas koji smo bilo gde i bilo kada nosili vojnu uniformu“, kazao je Radojičić.

On je kazao da je 8. marta u Skupštini Srbije pitao Vučića da li se 1. marta u Sofiji na sastanku lidera regiona susreo s Džonom Dejvidom Nejberom, ali da do danas nije dobio odgovor, kao ni na pitanje da li će i kada „afera Perišić“ dobiti sudski epilog.

Umesto odgovora, kako je naveo, „vidimo pokušaj rehabilitacije Momčila Perišća“ koji je „u svoje vreme vršio visoke i odgovorne funkcije“.

Govoreći o predloženim izmenama Zakona o BIA, Nogo je kazao da direktor BIA nije stručan čovek koji može zapošljavati, ocenjivati i obučavati operativce BIA.

„Bilo bi sjajno da imamo stručnog čoveka, a ne ‘keramičara’. O čemu on može da uči operativce BIA?“, upitao je Nogo.

On je kazao da su problemtične i predložene izmene koje predvidjaju uvodjenje privatizacije u namensku industriju.

„Aktuelna vlast se hvalila uspesima u toj industriji, ne vidimo zašto bi privatnici ulazili… Zaposleni u njoj su protiv toga, ne vidim čemu ulazak stranog privatnog sektora u namensku industriju“, kazao je Nogo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.