U trendu

Dveri sprečile svečano otvaranje prečišćivača vazduha u Knez Mihailovoj ulici

Pokret Dveri saopštio je danas da je sprečio svečano otvaranje uredjaja za prečišćavanje vazduha na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu, kojem je trebalo da prisustvuju ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić.

Dveri su u saopštenju pozvale Tužilaštvo i policiju da pod hitno uhapse Vesića i Radojičića, zatražile ostavku Vujović i zahtevale da se ukloni taj uredjaj, jer, kako smatraju, narušava kulturnu, istorijsku i arhitektonsku celinu samog centra grada.

„Ovo je ironija i licemerstvo Srpske napredne stranke (SNS), posebno Zorana Radojičića i Gorana Vesića koji trošeći nenamenski budžet grada Beograda dobijaju donaciju u vidu prečišćivača vazduha od kladionice Mocart, umesto da novac iz budžeta usmere na sistemsko rešavanje ekoloških problema u Beogradu“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri pišu da su aktivisti tog pokreta i gradjani poredjani oko prečišćivača uz transparente „Uhapsite Vesića“, „Vesiću odlazi“ sprečili održavanje tog dogadjaja.

Dodaje se da je zvanično otvaranje uz poziv više desetina zvanica trebalo da bude u 10.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.