U trendu

Dveri: Vlast nije uzimala u obzir zahteve za rešavanje nasilja, posledica su tragični događaji

Pokret Dveri saopštio je danas da je godinama unazad pokretao pitanje učestalog nasilja u društvu na koje vlast nije imala odgovor i ocenio da su posledice toga događaji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu.

Dveri su saopštile da su više puta isticale probleme promovisanja nasilja u medijima, ocenjujući da je društvo u državi izgubilo sistem vrednosti.

Poslanička grupa Dveri-Patriotski blok je, kako je navedeno u saopštenju, novembra prošle godine predala preporuku Vladi Srbije o prevenciji nasilja u društvu gde su se nalazile i konkretne mere za rešenje tog problema.

Među navedenim merama bilo je i jačanje vaspitne funkcije škole, stroga zabrana promovisanja nasilja u medijima kao i formiranje Komisije Vlade Srbije za koordinaciju ministarstava i drugih državnih institucija u borbi protiv nasilja u društvu, dodale su Dveri.

Kako su Dveri saopštile, hitne sednice skupštinskih odbora za zdravlje i porodicu, prava deteta i kulturu i informisanje, koje su zahtevale 5. maja ni do danas nisu zakazane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar