U trendu

Dveri: Vučić omogućio stvaranje Haradinajeve vlade

Pokret Dver ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić omogućio stvaranje Vlade Kosova na čijem će čelu biti predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

U saopštenju se navodi da su mediji preplavljeni vestima iz rijaliti programa kako bi se prikrilo da „Vučić priznaje nezavisno Kosovo ulaskom u vladu sa ratnim zločincem Haradinajem“.

„U trenutku kada Aleksandar Vučić priznaje nezavisno Kosovo ulaskom u vladu sa ratnim zločincem Haradinajem, javnost u Srbiji preplavljena je vestima o majmunu kao glavnoj zvezdi rijalitija Zadruga… Gradjani Srbije dodatno su oštećeni zamagljivanjem, prikrivanjem činjenice da je Aleksandar Vučić koji je nedavno preuzeo potpunu odgovornost za pregovore o statusu Kosova i Metohije, učešćem svojih predstavnika omogućio ratnom zločincu Haradinaju da napravi kvazivladu kvazidržave Kosovo“, navodi se u saopštenju.

Dveri su navele da su ranije uputile zahtev Regulatornom telu za elektronske medije i Ministarstvu kulture i informisanja da se zabrani emitovanje rijaliti programa na nacionalnim frekvencijama.

„Svesni smo da je život u Srbiji težak i da režim u dogovoru sa Pinkom pokušava da gradjanima odvuče pažnju sa svakodnevnih problema, nemaštine, nezaposlenosti i sveukupne bede i veleizdaje, ali postoje granice koje nikada ne smeju da se predju. Naša granica je da nema granice izmedju Srbije i njene južne pokrajine, zatim porodica, roditeljstvo i ljudsko dostojanstvo“, navele su Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.