U trendu

Egipatski avion blokirao „Teslu“, aerodrom do daljeg zatvoren

BEOGRAD – Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ ostaće do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja zbog egipatskog aviona kompanije „Idžipt er“ koji je bez putnika sleteo i ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema.

Reč je o egipatskom avionu tipa „boing 737-800“ koji je na „Teslu“ sleteo jutros u 4.11.

Aerodrom „Nikola Tesla“ u saopštenju ističe da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali i ukazuje da uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion.

Putnici se obaveštavaju da informacije o statusu svog leta potraže na www.beg.aero , kao i na telefon službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji.

Istovremeno, Er Srbija saopštava da su, zbog privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma, svi njeni avioni preusmereni su na okolne aerodrome u regionu.

Kada je reč o putnicima koji ovog jutra putuju iz Beograda, njima će sve informacije biti dostupne na aerodromu i putem kol centra Er Srbije.

U ovom trenutku je, kako se napominje, neizvesno vreme poletanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija.

Er Srbija je u stalnom kontaktu s nadležnima na Aerodromu „Nikola Tesla“ i obaveštavaće putnike o novim vremenima poletanja, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike