Ekonomist: Čelni ljudi države o izgledima u 2019.

BEOGRAD – Najviši državni funkcioneri, predstavnici vlade Vojvodine, ambasadori, ekonomisti i vodeći privrednici iz Srbije i regiona razgovaraće danas u Domu Narodne skupštine u Beogradu o „skoru“ odlazeće 2018. godine i predviđanjima razvoja u 2019, u organizaciji kompanije „Color Media Communications“.

„The Economist: Svet u 2019.“ naziv je konferencije, koja se, inače, održava sedmi put zaredom.

Ova konferencija postala je prepoznatljiva kao događaj koji „zatvara“ tekuću godinu zakljuÄŤcima o poslovnom i političkom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja za razvoj zemlje u narednoj godini.

Cilj skupa, kako je navedeno u saopštenju organizatora, je da se kroz konstruktivan dijalog predstavnika Vlade Srbije, predstavnika privrede, te diplomatskog kora, daju mišljenja, analize i osvrti na privredni ambijent, investicionu klimu i buduće korake koji čekaju Srbiju na putu ka pridruživanju EU, sprovođenju reformi kako zakonodavstva tako i društva u celiini.

Kroz panele, prezentacije i studije slučaja istaknuti predstavnici poslovne, ekonomske, diplomatske i političke javnosti, obradiće teme i pokušati da odgovore na pitanja šta nas čeka u 2019. kada su u pitanju teme od značaja za političku i ekonomsku situaciju u Srbiji, regionu i svetu.

Organizatori oÄŤekuju da će na skupu govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a najavljuju i predsednicu Skupštine Maju Gojković, potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović, ministre Zorana Đorđevića, Nenada Popovića, te direktorku UNICEF-a u Srbiji Reginu De Dominicis.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike