U trendu

Engel ohrabrio Albance za novi udar na Srbe

Eliot Engel, američki kongresmen i jedan od najeksrtremnih albanskih lobista, svojim je izjavama tokom posete Beogradu i Kosovu ohrabrio je Albance na Kosovu za novi udar na Srbe, ocenjuje u sutrašnjem broju Politika.

Samo petnaestak dana ranije, i drugi američki zvaničnik, pomoćnik državnog sekretara Metju Palmer, takođe je pozvao Beograd i Prištinu da se vrate za pregovarački sto, ali sa potpuno druge pozicije, navodi beogradski dnevnik.

Već dugo i Brisel bezuspešno „ohrabruje“ Prištinu da ukine takse, za razliku od predsedavajuceg Odbora za spoljne poslove u američkom Kongresu Engela, koji je, čini se, svojim izjavama uspeo da ohrabri Albance da posegnu za još tvrđim merama protiv Srba, piše Politika.

List, između ostalog, podseća da je tokom posete Beogradu u intervjuu za Radio slobodna Evropa Engel podstakao Beograd i Prištinu da nastave dijalog, ali uz opasku da je „važno da Vlada Srbije prepozna i razume da postoji nezavisna država Kosovo i da će ta država ostati nezavisna“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ni ta spodob“od coveka nije ukapirala da su SRBI najaci kad su u stisci.Ajde gospodo si“usi samo napred ,mi drugu drzavu za razliku od vas nemamo .Krenite kako god ali vratiti SE NECETE !

Napišite komentar