U trendu

„EU neće da uvozi sukob, Beograd i Priština da se dogovore“

Knut Flekenštajn, nemački poslanik u Evropskom parlamentu kaže da Beograd i Priština „moraju među sobom da pronađu rešenje“.

Kako je rekao, Evropska unija „ne želi da uvozi taj sukob“.

„Kako možete da živite u Evropskoj uniji sa svim ovim pravilima ako ne možete da pronađete način da se dogovorite sa svojim susedom?“, rekao je Flekenštajn za Juropijen Vestern Balkans (EWB).

On je dodao da su skoro sve grupe u EP, izuzev krajnje desnice, jedinstvene u podršci približavanju zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Kada je reč o viznoj liberalizaciji, Flekenštajn kaže da je uveren da su građani Kosova to zaslužili i da su prištinske vlasti uradile ono što je bilo do njih, te da je sada red na članice EU.

„Ne mogu da garantujem za svaku zemlju u EU, ali ne treba uvek da gledamo na izbore, već da se držimo svog posla“, rekao je on.

Flekenštajn, koji je izvestilac EP za Albaniju, kaže da pozitivno ocenjuje reformu pravosuđa u toj zemlji, mada, napominje, ima problema.

„Kada je reč o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala vidimo prve vidljive korake i naravno čekamo još“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.