najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Filipovski: Cilj pisma Šutanovca haos u državi

Zamenica šefa Poslaničke grupe Nove Srbije u Skupštini Srbije Dubravka Filipovski ocenila je večeras da je cilj pisma koje je lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac uputio evropskim institucijama „izazivanje političke i društvene krize i haosa u državi“.

Reagujući na pismo koje je Šutanovac uputio Evropskom parlamentu, Savetu Evrope i Partiji evrosocijalista, u kojem je ukazao da je parlamentarizam u Srbiji u krizi, da su urušene institucije i da je vladavina prava ugrožena, Dubravka Filipovski je navela da opozicija u Srbiji „mesecima“ pokušava da poverenje gradjana pridobije „ometanjem rasprave, terorom i izazivanjem fizičkih incidenta“ u Skupštini Srbije.

„Srbija je jedina u regionu stabilna politički i ekonomski, ali nekome to smeta, kao i činjenica da smo ove godine imali vanredne parlamentarne izbore na kojima je koalicija predvodjena Aleksandrom Vučićem ubedljivo pobedila“, ocenila je ona, saopštila je Nova Srbija.

Po rečima Dubravke Filipovski, „obaveza i odgovornost svih političkih aktera u Srbiji je da u skladu s demokratskim principima ne urušavaju institucije države i iznad svega dostojanstvo Parlamenta Srbije“.

Šutanovac je u pismu naveo da Srpska napredna stranka svakodnevno u Skupštini Srbije „sprovodi političko nasilje“ i uskraćuje osnovna politička prava i slobode. Kao poslednji primer pomenuo je kažnjavanje poslanika tokom pauze, oduzimanje reči uz uvrede i uskraćivanje prava da govore na sednici odbora.

Danas je i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović odbacila te stavove Šutanovca, rekavši za TV B92 da u pismu Šutanovca ne vidi argumente.

(Beta)

2 komentara
  1. baron.viktor@o1imeil.com

    Da nesto nije u redu,u radu Parlamenta,to je evidentno.Mozda bi trebalo postaviti drugu licnost,na mesto Predsednika Parlamenta.Vise je nego ocigledno,da Maja Gojkovic,nema potreban kredibilitet za tu funkciju. Najverovatnije,da je svoj integritet i postovanje kod poslanika,izgubila usled previse menjanja stranaka,u kojima je bila clan.Ali bilo sta da je u pitanju,cinjenica je,da ona nema autoritet,dovoljan,za poziciju koju trenutno zauzima.

  2. Običan Srbin

    Glupi Šuta radi za Vučka

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike