U trendu

Fizički sukob nekoliko osoba na glasačkom mestu u Gračanici

Nekoliko osoba učestvovalo je u fizičkom sukobu u Osnovnoj školi „Kralj Milutin“ u Gračanici, gde se nalazi glasačko mesto za današnje lokalne izbore na Kosovu, javili su prištinski mediji.

Policija Kosova je odmah reagovala i privela je učesnike incidenta u policijsku stanicu u Gračanici.

Taj incident nije uticao na ometanje izbornog procesa na tom glasačkom mestu, javljaju mediji, koji ocenjuju da se radi o izolovanom incidentu.

Policija Kosova je u Klokotu privela jednu osobu zbog toga što je ispred glasačkog centra „Sveti Sava“ u Klokotu pokušala da utiče na glasače za koga da glasaju.

U tom glasačkom centru policija je uhapsila jednog člana izborne komisije pošto je namerno oštetio glasačku kutiju.

Prištinski mediji javljaju i o odredjivanju policijskog zadržavanja za aktiviste Srpske liste – Momčila Jančića i Novicu Šošića iz Pasjana, kojima je odredjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati kao i o ispitivanju Zorana Stojanovića i Zorana Simića, koji su nakon davanja izjava u policiji oslobodjeni.

Kao najteže kršenje izborne tišine prištinski mediji pominju izjavu predsednika srpske liste Gorana Rakića, koji je na konferenciji za medije u severnoj Mitrovici pozvao gradjane da glasaju za Srpsku lsitu.

Oko milion i 890 hiljada stanovnika Kosova na 889 glasačkih centara i 2.490 glasačkih mesta danas bira gradonačelnike i odbornike u 39 opština na Kosovu.

Na izborima učestvuje 91 politički subjekat, od toga jedna koalicija, 35 političkih stranaka, 30 gradjanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima se takmiči 7.091 kandidat, od toga 204 kandidata za gradonačelnike 38 opština na Kosovu, odnosno 6.887 kandidata za odbornike u opštinama.

Izbore će posmatrati oko 32.000 domaćih i stranih posmatrača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.