U trendu

Gavrilović (DS): Politika vlasti se svela na obećavanje novca gladnim i osiromašenim gradjanima

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović ocenio je danas da se politika vladajućeg režima u Srbiji svela na „obećavanje novca gladnim, obespravljenim i osiromašenim gradjanima“.

„To je očigledno krajnji domet ove vlasti u shvatanju bilo koje politike, pa i politike u oblasti brige i staranja o porodici i natalitetu koju od ove nedelje promovišu vodja režima Aleksandar Vučić i njegovi sledbenici. Umesto nove kampanje sa obećavanjem para koje se stalno namiču zaduživanjem zemlje, nama je potrebna država koja će biti servis svih gradjana, sa dobrim, trajnim i sistemskim rešenjima“, naveo je Gavrilović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, podizanje dece u Srbiji je izuzetno važno i osetljivo pitanje za koje država mora imati celovit paket mera – od kvalitetnih uslova za zasnivanje porodice, bolničkih uslova za porodjaj, uslova života i rada, školovanja, sticanja novih znanja, stvaranja zdravog ambijenta.

Istakao je i da svaka odluka i svaka mera, plan ili program, treba da bude u funkciji ostvarenja ciljeva mera socijalne politike i politike u oblasti brige i staranja za porodicu, dok sa druge strane, kako je ocenio, „vladajući režim kao da se trudi da nam pokaže da oni ne mogu i ne znaju time da se bave“.

„Jedino što oni posle deset godina svevlašća imaju jeste novac i jedino što je njihov problem jeste to da procene koliko para da obećaju pa da namaknu više ucenjenih glasova na izborima – 5.000 evra, ili 300.000 dinara. Zato uvek deluje jezivo kada pomislite da najosetljiviji delovi društva u Srbiji zavise od brige ovog režima“, kazao je Gavrilović.

On je podsetio na podatke iz istraživanja mreže BIRN koje je pokazalo da je na konkursima Ministarstva za brigu o porodici ove godine nevladinim organizacijama dodeljeno ukupno 658 miliona dinara.

„To je značajan iznos koji može navesti na zaključak da je ovo država koja konačno brine o svojim gradjanima i o osetljivim kategorijama društva, ali u stvarnosti to uopšte nije tako, jer je najveći deo sredstava uplaćen na račune 18 potpuno nepoznatih organizacija, a čak 129,2 miliona dinara je otišlo u Jakovo, selo nadomak Beograda“, naveo je Gavrilović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar