U trendu

GI SDP: Ni posle 15 meseci, nema zvaničnih činjenica o ubistvu Olivera Ivanovića

Gradjanska inicijativa (GI) Srbija, demokratija, pravda (SDP) upozorila je danas, povodom 15 meseci od ubistva lidera te stranke Olivera Ivanovića da i dalje nema „nikakvih zvaničnih detalja ili činjenica“ u vezi tog zločina.

Inicijativa je u saopštenju podsetila da je specijalni tužilac Kosova nedavno izjavio da je istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i dalje u toku dok iz tužilaštva Srbije kako su naveli, „nema čak ni izjave“.

„Hrabri nas podrška i interesovanje velikog broja ljudi iz Srbije i sa Kosova i Metohije da se ubica Olivera Ivanovića pronadje, što se moglo i videti u proteklih nekoliko meseci. Svi zajedno nećemo dozvoliti da ovo ubistvo ostane nerasvetljeno i da se zaboravi“, stoji u saopštenju.

Inicijativa je najavila i da će na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica postaviti pitanje ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića.

Lider GI SDP ubijen je 16. januara 2018. godine, sa više hitaca u ledja, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Zvanični Beograd obećao je prve informacije u roku od dve nedelje posle ubistva, ali rezultati istrage još nisu objavljeni.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike