U trendu

Glasanje o zakonu o platama u podne

Skupština Srbije završila je noćas oko 3.00 sata raspravu o amandmanima na predloge tri zakona, a glasanje o tri tačke dnevnog reda zakazano je za danas u podne.

Poslanici su nakon deset sati rasprave razmotrili amandmane na Predlog zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru, Predlog zakona o opštem upravnom postupku i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, o kojima će se danas i izjašnjavati.

Tokom rasprave najviše polemike je bilo na zakon o platama, koji je opozicija kritikovala jer u taj akt nisu uključena i javna preduzeća.

Poslanici su takodje govorili i o policijskoj akciji Sablja organizovanoj posle ubistva premijera Zorana Djindjića 2003. godine, spornim privatizacijama, čija je vladavina lošija i šta gradjanima koja vlast može da donese nakon predstojećih izbora.

Poslanici su raspravu počeli juče kasno popodne u 17.00 časova pa se radilo i tokom noći što je bio slučaj i tokom prethodne vanredne sednice.

Pojedini mediji objavili su da poslanici žure jer bi u četvrtak 3. marta, zbog raspisivanja izbora, mogao biti raspušten parlament, a do tada treba da se održe još dve sednice, medju kojima i ona o izboru ministra odbrane Zorana Djordjevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.