U trendu

Gojković na zasedanju Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković danas je na plenarnoj sednici Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država u Sankt Peterburgu istakla značaj parlamentarne saradnje u uspostavljanja stabilnosti i sigurnosti, jačanja demokratije i ekonomskog razvoja.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednice Skupštine, Gojković u svojstvu predsednika Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje u okviru šestomesečnog predsedavanja Srbije tom organizacijom učestvuje na plenarnoj sednici Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država u Sankt Peterburgu.

U obraćanju parlamentarcima te organizacije Gojković je istakla da parlamentarna saradnja, razvoj bilateralnih kontakata nacionalnih parlamenata i tešnja interakcija regionalnih i medjunarodnih parlamentarnih skupština ima veliki značaj i omogućava efikasnije sprovodjenje zajedničkih ciljeva – uspostavljanja stabilnosti i sigurnosti, jačanja demokratije i ekonomskog razvoja, navodi se saopštenju.

Gojković je ukazala da parlamentarna komponenta odnosa predstavlja važan aspekt u rešavanju brojnih aktuelnih izazova savremenog doba, poput ekonomske krize i nestabilnosti, migracija, terorizma, što zahteva dijalog u cilju očuvanja zajedničkih vrednosti.

Ona je podsetila da je tokom šestomesečnog predsedavanja Srbije Crnomorskom ekonomskom saradnjom napravljen dodatni korak u daljem jačanju saradnje sa Interparlamentarnom skupštinom Zajednice nezavisnih država potpisivanjem sporazuma o saradnji.

Narodna skupština Srbije 1. decembra završava predsedavanje Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje plenarnim zasedanjem u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.