U trendu

Gojković: Najviše me zaboleo način na koji se diskriminiše mandatarka

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom rasprave o izmenama Zakona o ministarstvima stala u odbranu mandatarke Ane Branabić. o čijoj su seksualnoj orijentaciji govorili pojedini poslanici.

Ona je kazala da je „najviše zabolelo na koji način se diskriminiše mandatarka“ i ocenila da pojedini poslanici ne mogu da se uzdrže od „jezika mržnje“.

Gojković je navela da su šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović i poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Milan Lapčević uvredljivo i „neprimereno“ govorili o Ani Brnanbić, i da bi te izjave trebalo da svi osude, bez obzira da li su deo opoziciji ili vladajuće većine.

Ona je pozvala poslanike da govore o sposobnostima Ane Brnabić, a ne o tome „da li je žena ili gej“.

„Obradović ima petoro dece i to ne znači da će ikada postati premijer i da će ubediti ovu većinu i Srbiju da glasa za njega“, rekla je Gojković.

Ocenila je da je „krajnje uvredeljivo“ što na njegovo izlaganja ne reaguju one opozicione partije koje u svojim programima „deklarativno imaju poštovanje ljudskih prava različitosti i poštovanje prava na javno okupljanje koje ima i gej populacija“.

„Zašto niko neće da reaguje, jer će im možda Obradović trebati za 0,8 odsto glasova ili će im trebati da podrži nekog predsendičkog kandidata“, ocenila je Gojković.

Gojković je reagovala na izjavu Obradovića da, umesto da se podstiče roditeljstvo i majčinstvo i da glavne parade budu parade dece, „za glavne parade uzimate gej parade i hvalite se kako imate gej premijerku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.