U trendu

Gojković traži od Šabića da podnese ostavku

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je pozvala poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da da ostavku na mesto poverenika i krene u kampanju za mesto gradonačelnika Beograda.

„Molim vas da date ostavku na mesto poverenika i da danas krenete u kampanju za mesto gradonačelnika jer više će vas poštovati gradjani“, rekla je Gojković tokom rasprave o izboru novog zaštitnika gradjana u Skupštini Srbije, a povodom natpisa da bi Šabić mogao biti kandidat pojedinih opozcionih stranaka za gradonačelnika. 

Ona je kazala da se bivši ombudsman Saša Janković dok je obavljao tu funkciju, kao i poverenik Šabić bave politikom i istakla da oni odlaze u prošlost.

„Šabić i Janković su političari koji odlaze u prošlost Srbije i time je Srbija napravila velik korak“, rekla je Gojković, podsećajući da i povereniku uskoro ističe mandate.

Ona je kritikovala i vršioca funkcije ombudsmana Miloša Jankovića navodeći da je on podoban odredjenim političkim krugovima, a da se niko ne pita da li je podoban gradjanima.

Kako je istakla, njena očekivanja od novog zaštitnika su zato da bude bolji od svog prethodnika.

Gojković je kazala i da će parlament sigurno razmatrati izveštaj novog zaštitnika kad ga podnese i da očekuje da to bude „izveštaj rada, a ne tudjeg rada i nerada“.

Poverenik Rodoljub Šabić nedavno je izjavio da mu gradjani i političari često sugerišu da bi trebalo da se kandiduje za gradonačelnika Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.