U trendu

Gojković: Zahtevi za moju smenu ne mogu na dnevni red

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da po poslovniku nijedan od zahteva za njenu smenu ne može biti uvršten u dnevni red započete sednice koja se nastavlja, prenosi Politika u izdanju od srede.

„Svi poslanički predlozi, uključujući i zahteve za moju smenu, legalni su i legitimni, ali ne odlučujem ja da li će i kada nešto biti uvršteno u dnevni red, za to postoji jasna procedura, koju svi moraju da poštuju“, rekla je za list Politika Maja Gojković.

Ona je kazala da su poslanici glasali da vodi parlament i da će oni odlučiti i da li će nastaviti to da radi.

„Ako odluče da ne žele, onda će tako i biti, ne vidim ništa strašno u tome“, navela je Maja Gojković.

Sednica Skupštine Srbije koja je prekinuta 1. marta tokom utvrdjivanja dnevnog reda, biće nastavljena danas.

Dnevni red nije utvrdjen jer je 1. marta, posle desetak minuta predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula rad zbog predizborne kampanje.

Na dnevnom redu bi trebalo da bude više medjunarodnih sporazuma i protokola koje je predložila Vlada Srbije.

Na ovoj sednici će, prema najavama i podnetoj inicijativi, opozicioni poslanici pokušati da na dnevni red uvrste inicijativu za smenu Maje Gojković, za šta im je neophodno najmanje 126 glasova.

Inicijative za smenu Maje Gojković podneli su Demokratska stranka i pokret Dosta je bilo, jer smatraju da ona degradira najviše zakonodavno telo, krši Ustav i Poslovnik o radu parlamenta, a podržale su i druge opozicione poslaničke grupe, SDS, SDA, LDP, LSV, Dveri…, kao i nezavisni poslanici „NS-Pokret za spas Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar