U trendu

Goran Ivanov: Očekujemo više nego dobre izborne rezultate, PUPS na dobrom glasu na jugu Srbije

Opštinski odbor Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS) u Vladičinom Hanu predvodiće Goran Ivanov, odlučili su jednoglasno delegati na izbornoj sednici, a za potpredsednike odbora su izabrani Dragiša Đorđević i Biljana Radenković.

„PUPS u selima Vladičinog Hana uživa veliki ugled. Mesni odbori su nam glavni oslonac. Ljudi znaju da se zalažemo za njih, zadrugarstvo je osnov za razvoj sela i zato nam prilaze masovno, pogotovo mlađi poljoprivrednici. Računam na svoje dosadašnje proverene saradnike i počinjemo pripreme za lokalne izbore. PUPS – Solidarnost i pravda je neko ko je na dobrom glasu na jugu Srbije i zato očekujemo više nego dobre izborne rezultate“, izjavio je Ivanov nakon izbora za predsednika Opštinskog odbora.

Zamenik predsednika PUPS-a Hadži Milorad Stošić rekao je u Vladičinom Hanu da se „unutarpartijski izbori održavaju u preko 130 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije sa ciljem da se ojača ta partija.

„Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS – Solidarnost i pravda, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore. Zajedno su penzioneri, poljoprivrednici i proleteri, zajedno su i mladi i stari“, poručio je Stošić.

U saopštenju je navedeno da odlukom države od januara 2023, penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS – Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Predlog lidera Milana Krkobabića o uvođenju takozvanih socijalnih – garantovanih penzija je jedan od prioriteta PUPS-a u narednom periodu, a ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Prioritet PUPS-a ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, kao i dodela, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.