Gostiljac: Cela advokatura u šoku zbog ubistva Ognjanovića

BEOGRAD – Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je večeras Tanjugu da je cela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića, i ranjavanja njegovog sina, i najavio da će jedan dan sledeće nedelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Gostiljac je rekao da će povodom ovog zločina tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije zbog pitanja sistema bezbednosti advokata u državi.

On je najavio da će u znak protesta zbog drugog ubistva advokata u Beogradu za manje od tri godine, na jedan dan u toku sledeće nedelje advokati obustaviti rad.

Advokatska komora Beograda, čiji je Ognjanović bio član, smatra da je „pucanj u Mišu Ognjanovića – pucanj u sve advokate“ i zahteva od nadležnih organa da momentalno stave u funkciju sve svoje resurse i raspoložive kapacitete i formiraju posebne timove kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni.

“Advokatska komora Beograda smatra da bi se brzim pronalaženjem počinioca poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno“, navodi se u saopštenju.

Advokati, kako se ističe, moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i tužioci, što do sada nije bio slučaj, jer je veliki broj napada na advokate u prošlosti ostao nerasvetljen.

AKB je podržala inicijativu Gostiljca da se obustavi rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Ognjanović je ubijen večeras u pucnjavi na Novom Beogradu u bloku 23, a sin mu je ranjen.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike