najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Grad Beograd danas počeo da primenjuje Zakon o ulaganjima

Grad Beograd od danas je počeo da primenjuje Zakon o ulaganjima, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali na prvoj sednici Saveta za realizaciju projekata ulaganja od značaja za Grad Beograd.

Na prvoj sednici odlučeno je i da se unutar Kabineta gradonačelnika formira jedinica za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, saopšteno je posle sednice Saveta.

Mali je rekao i da će „na ovaj način, ulagači dolaziti do svih potrebnih informacija, isprava, dozvola i saglasnosti na jednom mestu“ a „sa svima će biti zaključivani investicioni programi, kojima će se definisati šta su dužni da dostave od dokumentacije, i u kom roku će im se izdavati“

„Po zakonu, prema svim ulagačima se mora postupati hitno i sa pravom prvenstva, a odgovorna lica će biti novčano kažnjavana za svako probijanje rokova definisanih investicionim programima“, rekao je on, saopštila je gradska uprava.

Mali kaže i da će ovakav način rada gradskih vlasti Beograd učiniti još atraktivnijom investicionom destinacijom, i značajno doprineti poboljšanju investicione klime, „imajući u vidu postojeći investicioni portfolio Grada Beograda od preko 10 milijardi evra“.

 Zakonom o ulaganjima, koji je usvojen krajem prošle godine, se izjadnačava status stranih i domaćih investitora, i propisuje niz obaveza jedinica lokalne samouprave prema ulagačima.

Među tim obavezama je i određivanje jedinice za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, kao i posebno praćenje svakog ulaganja na nivou jedinice lokalne samouprave.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike