U trendu

Gradjani odali poštu Oliveru Ivanoviću (FOTO)

U Hramu Svetog Save u Beogradu večeras gradjani pale sveće za ubijenog predsednika Gradjanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića.

Okupio se velik broj gradjana, a mnogi od njih stoje ispred hrama sa upaljenim svećama u rukama.

Ispred hrama su izmedju ostalih i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, funkcioneri Nove stranke Zoran Živković i Marinika Tepić, funkcioneri Narodne partije Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas.

Tu su i akademik Dušan Teodorović, bivši sudija Vladimir Vučević, muzičar Ognjen Radivojević, bivši funkcioner Pokreta slobodnih gradjana Srbije Srdjan Škoro, predstavnik UNS-a Petar Jeremić, novinar Radomir Počuča, glumac Nikola Kojo i humanitarac Arno Gijon.

Osim u Beogradu gradjani su se okupili u Novom Sadu i Nišu i još nekoliko gradova u Srbiji gde takodje paljenjem sveća odaju počast Oliveru Ivanoviću.

Oliver Ivanović ubijen je jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred sedišta Gradjanske inicijative „Srbija, pravda, demokratija“.

Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića dovezen u prostorije Gradjanske inicijative SDP

Nešto pre 18.30 večeras kovčeg sa telom lidera Gradjanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića dovezen je u prostorije Inicijative u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kovčeg su dočekali članovi porodice, stranačke kolege i mnogobrojni gradjani koji su se tokom čitavog dana okupljali, palili sveće i polagali cveće na mesto gde je Ivanović ubijen.

U gradu neverica i muk, svi postavljaju samo jedno pitanje zašto je Oliver Ivanović bio meta ubica kad je baš on bio za dijalog sa svima, za njega nije bilo nerešivog pitanja.

Njegovi saradnici u Inicijativi podsećaju da se uvek zalagao za bezbednost gradjana, o tome je pričao i u predizbornoj kampanji, nastojao je da zaštiti Srbe na Kosovu ma gde oni živeli, jedino kažu nije prihvatao činjenicu da i on može da bude meta napada.

Oliver Ivanović pošao je jutros oko 8 sati na posao kao i svaki dan, došao do ulaza u dvorište stranke gde je pogođen sa više hitaca iz pištolja najvrerovatnije sa prigušivačem jer niko nije čuo jak pucanj. Oni koji su bili u blizini opisuju to kao pucanj petardi.

Tim lekara obavio je obdukciju u Kosovskoj Mitrovici iako se to u ovom KBC-u ne radi.

Telo Olivera Ivanovića biće izloženo u prostorijama stranke odakle će sutra biti prevezeno za Beograd. Sahrana će se po želji porodice u četvrtak obaviti na Novom groblju u Beogradu.

Tokom čitavog dana u stranku stižu telegrami saučešća, a bol sa porodicom i onima koji su Ivanovića iskreno voleli i poštovali dele i Srbi iz Metohije i čitavog Kosova gde je Oliver stizao, pomagao im i hrabrio da ostanu i opstanu na svom ognjištu.

„On živ nije hteo da napusti Kosova, a sada će da nam ode u kovčegu“, reči su gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.