najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Gradjani plaćaju promociju Aleksandra Vučića

Predsednik Demokratske stranke i pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da su gradjani Srbije prezentaciju premijera Aleksandra Vučića u medijima platili 10.000 puta više nego što je izdvojeno za predstavljanje Vojvodine u magazinu “Nedeljnik”.

Pajtić je, podsetivši da je Vučić danas rekao da je skandal što je pokrajinska vlada izdvojila 400.000 dinara, rekao da je izdvojeno nešto više od 3.000 evra za promociju Pokrajine u uslovima medijske blokade, koju je nemoguće probiti na bilo koji način i ispuniti zakonsku obavezu kada je reč o obaveštavanju i javnosti o radu pokrajinske Vlade.

“Istovremeno, republička vlada je izdvojila 13,4 miliona evra, dakle 4.500 puta više sredstava za promociju Aleksandra Vučića, a najveća javna preduzeća nisu ni pokazala podatke”, rekao je Pajtić.

On je dodao da je sasvim racionalno očekivati da je negde oko 10.000 puta više sredstava uloženo u prezentaciju Vučića nego u članak u kome se pominje Pokrajina.

“Gradjani vrlo dobro znaju ko se stalno pojavljuje na televiziji, ko se sa televizije i novina ne skida. To je Aleksandar Vučić i gradjani znaju vrlo dobro da oni to iz svog džepa plaćaju. Nijedna laž, nijedna manipulacija to ne može prikriti”, rekao je Pajtić.

Savet za borbu protiv korupcije u izveštaju o uticaju državnih institucija i preduzeća na medije naveo da je intervju Bojana Pajtića u “Nedeljniku” plaćen 400.000 dinara, što je taj magazin demantovao navodeći da je objavljena promocija Vojvodine na pet strana sa jasnom oznakom “Specijal”, u drugoj boji, sa logom “vojvodina.org.gov.rs”, a na upit AP Vojvodina.

(Beta)

2 komentara
  1. batamrca

    Koji je to licemer, ovo je strašno, ali i žalosno, pošto je u većini koja je ostala u Srbiji.

  2. neregistrovan

    Kako si ti pakostan čovek.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike