Gradonačelnica Sombora na zvaničnom sajtu pozvala da se glasa za Vučića

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović (SNS) danas je na zvaničnom sajtu grada pozvala Somborce da izadju na izbore, ali i da glasaju za tačno odredjenog kandidata  –  Aleksandra Vučića, što je organizacija Transparentnost Srbija ocenila kao zloupotrebu javnih resursa za potrebe izborne kampanje.

Dušanka Golubović je u pozivu navela da je 2. april dan kada bi gradjani Sombora trebalo da pokažu „duh zajedništva i jedinstva i podrže predsedničkog kandidata kome i statističke prognoze daju najveće šanse za pobedu  –  Aleksandra Vučića“.

Ona je objasnila da Somborci treba da masovno glasaju za Vučića, ne rasipajući glasove na one kandidate koji nemaju ni minimum realnih šansi, jer bi tako imali ogroman glasački ulog koji bi nosioce najviših državnih funkcija u Srbiji na svojevrstan način obavezao da se „oduže“ Somborcima i gradu na ukazanom poverenju.

„Svi mi koji volimo ovaj grad, želimo da Sombor, posle višedecenijskih pokušaja i napora svih gradskih garnitura vlasti, konačno dobije priključenje na auto put, prekategorizaciju graničnog prelaza Bački Breg, bescarinsku zonu na Dunavu, revitalizovanu putnu infrastrukturu i druge velike i važne projekte od kojih zavisi pokretanje zamajca bržeg, jačeg i boljeg privrednog i ekonomskog oporavka našeg grada i podizanje životnog standarda“, napisala je Dušanka Golubović.

Transparentnost Srbija je navela je da je poziv gradonačelnice Sombora da se glasa za Vučića retko drastičan primer zloupotrebe javnih resursa za potrebe vodjenja izborne kampanje i povrede člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

TS je navela da Somborci, po ovome sudeći, imaju „retko iskrenu gradonačelnicu, koja je u obrazloženju svog poziva na antologijski način predočila javnosti kako, iza fasade zakona i procedura, vladavine prava i privrženosti evropskim vrednostima, ustvari funkcioniše sistem odlučivanja o infrastrukturnim projektima i trošenju javnih sredstava po načelu trgovine političkim uticajem“.

Transparentnost je juče predstavila nalaze monitoringa funkcionerske kampanje, gde je izmedju ostalog, ukazano da u ovoj kampanji nisu zabeležni slučajevi korišćenja sajtova ministarstava za političku promociju, za razliku od ranijih godina.

„Medjutim, sasvim je moguće da je pored Sombora, bilo i drugih slučajeva u kojima su se takve informacije javljale na sajtovima drugih organa vlasti“, navela je Transparentnost.

U medjuvremenu, poziv je skinut sa zvanične stranice Grada Sombora.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike