U trendu

Gradonačelnik Beograda: 500 domaćinstava oštećeno u poplavama

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas nakon sednice Štaba za vanredne situacije da je oko 500 domaćinstava u šest beogradskih opština oštećeno u nedavnim poplavama, ali da je sreća što nije bilo ljudskih žrtava.

Radojičić je novinarima, nakon vanredne sednice s predsednicima beogradskih opština koje su najugroženije i javnih preduzeća koji učestvuju u saniranju štete, rekao da je dogovoreno angažovanje stručnjaka koji će pronaći sitemsko rešenje za poplave.

„Usaglasili smo se da moramo u narednom periodu svi zajedno da pronadjemo sistemsko rešenje za poplave. U odnosu na 2014. godinu, mnogo smo bolje reagovali i značajno su manje posledice, iako je za kraći vremenski period palo više kiše nego tada“, rekao je Radojičić.

On je kazao da će za sistemsko rešenje novac biti obezbedjen kroz sistem države ili fondove Evropske unije, a da će plan za dalju sanaciju biti napravljen uz pomoć Vlade Srbije.

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za vanredne situacije Darko Glavaš rekao je da je u poplavama oštećeno devet puteva i to u opštinama Grocka, Obrenovac i Barajevo, gde je bilo najviše štete, od kojih je nekoliko republičkih puteva.

„Popisivanje štete i dalje traje i sva gradska preduzeća rade u pojačanom stepenu angažovanja kako bismo što pre otklonili posledice. Zadaci su nam uklanjanje leševa životinja koje su tokom poplava stradale, dezinfeksija terena, sanacija oštećenih domaćinstava“, kazao je Glavaš.

On je dodao da se voda povukla u korita i da se radi na daljem isušavanju terena.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović rekao je da je u toj opštini oštećeno oko 70 stambenih objekata, putna infrastruktura i zgrade opštine i Direkcije za izgradnju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar